A leggyorsabb autóablak-lehúzás egy kutyától

 

 

 

Magyarok által betanított  Border collie képes a legrövidebb idő alatt letekerni egy nem elektromos autóablakot . Striker mindössze 11,34 másodperc alatt teljesítette a feladatot. Az attrakció úgy született, hogy a gazdi véletlenül bezárta a kutyát a kulcsal együtt az autóba, de minkettőjük szerencséjére sikerül rávenni az okos kutyát, hogy a tappancsával és az orrával tekerje le az ablakot.

 

A legnagyobb kutya

 

 

A világ legnehezebb kutyája Zorba, az angol masztiff, aki 1989-ben állította fel a rekordot. Méretei lenyűgözők: az állat 143 kilogrammot nyomott akkor a mérlegen; marmagassága 93 centiméter volt. A kutya teljes hossza az orra hegyétől a farka tövéig mintegy 231 cm. Valószínűleg egyikünk sem szívesen futna össze Zorbával, amikor éppen éhes vagy nincs túl jó kedvében! Az angol masztiffoknál egyébként léteznek nagyobb marmagasságú kutyák, de testsúlyban senki nem körözheti le őket. Zorba cseppet sem volt kövér, amikor beállította rekordját. Az angol masztiffok igen tömzsi testfelépítésűek, csontozatuk pedig rendkívül nehéz - így alakul ki ez a méltóságteljes és tekintélyt parancsoló külső!

 

Egyensúlyozó kutya

 

 

Semmi különlges nincs abban, ha egy kutya leballag a lépcsőn. De Cukorborsó közben egy pohár vizet egyensúlyoz a fején! A Border Collie keverék képes felmászni a 15 fokos lépcsősor tetejére (vagy lejönni onnan) anélkül, hogy akár egy cseppet is kilöttyintene a pohárban lévő egy deci vízből-ezzel ő  tartja a kutyák világrekordját. Cukorborsó annyira ügyes, hogy a hátsó lábain is le tud jönni a lépcsőn - bár pohár nélkül.

 

 

A legkisebb kutya

 

A legkisebb kutya a világon Heaven Sent Brandy, a nőstény csivava. 15,2 cm a hossza az orra hegyétől a farka végéig. 2005. jan. 31-én állította fel a rekordot. Gazdája: Paulette Keller.

                                                    

A leghosszabb fülű kutya

 

A leghosszabb fülek egy kutyán 34, 9 és 34, 2 cm hosszúak (jobb és bal füle). Tigger, a basset hound tartja 2004. szeptember 29-e óta a rekordot

A legtöbb teniszlabda egy kutya szájában

 

Ezt a rekordot Augie, a golden retriever állította föl, aki egyszerre 5 teniszlabdát tartott a szájában! Gazdája: a Miller család. A rekordot 2003. június 6-án állította föl

.

                     

A legmagasabbra ugró kutya


Ezt a rekordot Cinderella May, az agár állította fel. Egy 172, 7 cm magas akadályt ugrott át 2006 Október 7-én. Ez kb. akkora, mint egy középmagas felnőtt! Gazdái: Kate Long és Kathleen Conroy.

   

 

Diavetítő